köpek

Malamut köpek eğitimi

Alaska Malamutu Husky ile çok fazla karıştırılan bir köpek cinsidir. Alaska özgü olan işçi köpek sınıfından olan Malamutlar, çift katlı bir tüy yapısına, dik kulaklara ve kıvrık bir kuyruğa sahiptir. Tüyleri çok yumuşak ve gür olan bu hayvanlar kaslı ve ağır vücutları ile bilinirler. Husky cinsinden daha hafiflerdir. Göz renkleri asla mavi renk olmaz ve mutlaka kahverengidir. Daha sevecen bakışları vardır ve sahipleri ile çok iyi anlaşırlar. Alaska Malamutunun bir çok farklı rengini görürsünüz. Siyahtan beyaza kadar boz renklerde birçok farklı renkte olan ve koyu kahverengi gözleri ile kendine has bir yapısı olan bu hayvanlar oldukça güçlüdür ve oyun oynamayı da çok severler.

Çok fazla egzersiz ihtiyacı olmayan bu hayvanları satın almak isteyenler bahçeli evlerde yaşasalar da Alaska Malamutları aileleri ile birlikte ev ortamında yaşamayı tercih ederler. Büyüdükleri zaman olgun ve ağırbaşlı olan bu hayvanların sahipleri ile iletişimleri çok iyidir. Ortalama ömürleri 10-12 yıl olan bu canlıların oldukça hassas olan derilerinin yıpranmaması için haftada iki kez fırçalanmaları gerekir. Ayrıca malamut köpek eğitimi alacaksanız, mutlaka iki tane alın. Çünkü yalnızlıktan çok sıkılırlar. İyi bir bekçi köpeği olabilen bu ırkın eğitimi ısrarcı olmalıdır. İnatçı ve başına buyruk hareket etmeyi seven ve özgür ruhlu olan bu hayvanlar iyi eğitilmediği zaman kafalarına göre davranabilirler. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı bir tüy yapıları bulunur ama sıcak havalarda gölgede bulunmaları ve bol soğuk su ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.

Malamutlar çocuklara karşı temkinlidir ama ailedeki çocuklarla arası zamanla iyi olur. Küçük çocukları ısırabilirler ama bu oyun amaçlı olduğu için küçük çocuklarla oynaması tavsiye edilmez. Diğer canlılarla da dost olan bu ırk köpeklerin kısa ama gür tüyleri vardır. Yılda iki kere yenilenen tüylerin bakımı düzenli olarak yapılmalı ve çok gerekmedikçe yıkanmamalıdır. Beslenme programlarında kuzu etli ve sebzeli bir beslenme tarzı benimsemelidir. Tavuk ve hindi ile beslenen malamutların alerji olabilmeleri söz konusu olabilir. Ara sıra kemirecekleri kemikler bulunması da kemirme ihtiyaçları için önemlidir.

Malamut köpek eğitimi

Malamut köpek eğitimi

Kazmayı çok seven malamutlar, bahçeleri ve evin içine kazmaya meyillidir. Apartman hayatı sürekli gezdirildiği takdirde sorun yaratmaz. Ama yalnız kaldıklarında çok sıkılabilen bu hayvanlar Huskyler gibi yaramazlık yapabilirler. Sessiz ve sakin hayvanlar olmaları uyumlu bir görünüm çizse de, inat ettiklerinde zor durumda kalmaya yol açabilirler.

Malamut Nereden Satın Alınır?

Veteriner hekimlere danışarak Alaska Malamut satışı yapan yerler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Bazen evcil hayvanları yavrulayan kişiler veterinere bildirmekte ve yavruları sahiplendirmektedir. Böyle bir yöntemden de yararlanma imkânınız varsa veterineriniz sizi bilgilendirecektir. Ayrıca ülkemizde birçok köpek üretim çiftlikleri vardır. Bu çiftliklerde safkan malamut köpek eğitimi yavrular bulabilmeniz mümkün olmaktadır.

Malamutlar Bakımı Zor Bir Hayvan Mı?

Alaska Malamutları apartman hayatı için uygun değildir. Dev bir ırk olan bu hayvanlar için geniş bahçesi olan bir ev ideal olacaktır. Ayrıca gür ve kısa tüyleri vardır. Bu nedenle yılda iki kere tüyleri dökülür ve düzenli olarak taranması gerekir. Ayrıca düzenli olarak aşılarının yaptırılması, egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması ve oyun oynanması gerekir. Çocuklar için iyi bir arkadaş olabilecek olan Malamutlar, koku yapmadıkları için evde de kalabilirler.

Alaska Malamutların da Sahiplendirme Var mıdır?

Birçok kişi ücretsiz olarak sahiplendirmek için para almadan, iyi bakabilecek olan kişilere yavruları vermektedir. Ancak çiftliklerde ve petshoplarda 500 liradan fiyatlarla satılmaktadır. Çok isterseniz barınakları ziyaret ederek, sokağa terk edilmiş bir Malamut da alabilirsiniz. Ancak safkan bir yavru istiyorsanız ve bakabilecekseniz veteriner hekiminize danışabilir ya da köpek üretim çiftliklerine giderek buradan alabilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Malamut köpek eğitimi