köpek

Süs Köpeği Eğitimi

Bir köpeğe sahiplenmek istiyorsanız ve tercihiniz sevimli bir süs köpeğinden yana olacaksa, süs köpeklerinin bakım ve beslenmesinin, diğer köpeklere nazaran daha büyük bir özen istediğini bilmelisiniz. Süs köpekleri gerçekten çok sevimli ve eğlenceli köpeklerdir, ancak yapıları gereği bir o kadar da hassastırlar. Temel olarak tüm köpek cinslerinin bakım, beslenme ve eğitimleri ana kurallar olarak aynı mantığa dayansa da, köpeklerin ırklarına göre birçok farklılık gösterebilmektedir. Hatta her süs köpeğinin cinsine göre bile farklılıklar olması söz konusudur. Bu nedenle hassas bir yapıya sahip olan süs köpeğinizin bakım ve beslenmesi konusunda, cinsinin özelliklerine göre davranmanız ve bu konuda bilgi sahibi olmanız, köpeğinizin gelişimi ve sağlığının korunması anlamında faydalı olacaktır. Süs köpeği sahiplenmeye karar verdiğiniz ve köpeğinizi seçtiğiniz anda, bu konuda araştırma yapmanız ve köpeğiniz için seçtiğiniz veteriner hekimin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmanız, köpeğinize karşı olan sorumluluklarınızı tam anlamıyla yerine getirebilmeniz açısından önemlidir.

Bilinçsizce yaklaştığınız ve bakım ve beslenmesini tam olarak gerçekleştiremediğiniz süs köpeğiniz, hastalıklara açık ve mutsuz bir köpek olacaktır. Süs köpeklerinin yaşadıkları alan her anlamda çok önemlidir. Evde baktığınız süs köpeğinizi evde başına gelebilecek kazalara karşı koruyabilmeniz için, evde gerekli tedbirleri almalı ve köpeğiniz için güvenli bir yaşam alanı oluşturmalısınız. Oldukça hareketli olan süs köpeklerinin güvenliğini sağlamak için, evde köpeğe göre düzenlemelerin yapılması önemlidir. Süs köpekleri oldukça enerjik, hareketli ve cana yakın köpeklerdir. Sahipleri ile sürekli yakın temas halinde olmak isteyen süs köpekleri, sahiplerinin kucağından genelde inmez ve ilgi beklerler. Süs köpeğiniz ile mutlu bir yaşam sürmeniz için, ondan yakın ilginizi ve sevginizi esirgememeli, onunla oyunlar oynamalı ve o istediğinde kucağınıza oturmasına izin vermelisiniz.

Süs Köpeği Eğitimi

Süs Köpeği Eğitimi

Sağlıklı bir süs köpeği, tüy bakımı düzenli olarak yapılan köpeklerdir. Süs köpeklerinin genel olarak tüyleri çok uzundur ve tüylerin bakımı çeşitli hastalıklara yakalanmamaları ve temizliğinin yapılması anlamında büyük önem taşımaktadır. Süs köpeklerinin tüyleri günde2-3 kez, belli aralıklarla fırçalanmalı ve derisi sürekli kontrol edilmelidir. Eğer karşılaşılan dikkat çekici değişik bir durum söz konusu ise, hemen veteriner hekime başvurulmalıdır. Genel olarak birçok köpek cinsinin sık yıkanmasına gerek yokken, süs köpeklerinin uzun tüylerinden dolayı temizliğinin yapılabilmesi için belli aralıklarla yıkanmaları sağlanmalıdır. Tüyleri çok uzadığında görmelerini bile engelledikleri için, süs köpeklerinin tüylerinin belli aralıklarla kesilmesi de, uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Yapı olarak küçük olan süs köpeklerinin bakımı kadar beslenmesi de diğer köpeklere göre daha özel ve dikkat isteyen bir sorumluluktur. Beslenme zaten köpekler için önemli bir ayrıntıdır. Doğru, yeterli ve dengeli beslenen köpekler, her zaman daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve daha huzurlu olurlar. Söz konusu olan süs köpeklerinin beslenmesi olduğunda, durum daha da büyük önem taşımakta ve köpeğin sağlığının korunması için gereken beslenme programının uygulanması önemlidir.

  Süs köpeği eğitimi, üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Eğitimli bir köpek, sahibini anlayan, sahibinin isteklerini yerine getiren, sahibinin komutlarına uyan köpektir. Eğitimli köpeklerle paylaşılan yaşam daha kolay ve keyiflidir. Süs köpeklerinin eğitimi de, bu anlamda önemlidir. Yavruluk döneminde başlanması gereken köpek eğitimi, zamanı geçirildiği takdirde, amacına ulaşmayacak, ilerleyen dönemlerde eğitim zorlaşacaktır. Bir köpeğin verilen komutlara uyması, tuvalet eğitimini almış olması, sosyalleşme sürecini tamamlamış olması, sosyal bir çevrede sahibi ile birlikte yaşayan köpeğinde ilişkilerini düzenleyecektir. Eğitim almış bir köpek sahibini de birçok konuda rahatlatacak, sahibinin isteklerine cevap verecek, çevreye rahatsızlık vermeyecektir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Süs Köpeği Eğitimi