köpek

Kartal Köpek Eğitimi

Köpekler etçil olan Carnivora takımının köpekgiller familyasına mensup memeli bir hayvandır. Görünüşleri ve büyüklükleri farklı olmak üzere yüzden fazla türü olan köpekler diğer canlı türlerinin aksine yaratılıştan gelen kişiye sevgi besleme ve sadık olma duyguları ile dünyaya gelirler. Köpeklerin bu özelliklere sahip olması, onları insanoğlunun tarihler boyunca en yakın dostlarından biri yapmıştır. Köpeklerin insan hayatına ilk girişi ise bundan yaklaşık olarak 12 ile 14 bin yıl önceye kadar dayanır. Köpeklerin insanlarla tanışmasından sonra geçirdiği birçok farklı evrimler nedeniyle uysallaşmış ve insanlar tarafından ilk olarak evcilleştirilen hayvan olmuştur.

Köpeklerin insanlarla etkileşime geçmesi sonucu olarak bugün bulunan birçok köpek türünün oluşmasına neden olmuştur. Örnek olarak kurt, çakal ve tilki türleri köpeklerin akrabalarıdır. Ancak köpeklerin birçok türü olmasına karşın bazı temel özellikler bakımından birbirlerine benzerler. Örnek olarak üst çenelerinde 3 alt çenelerinde ise 4 adet kesici dişleri vardır ve bu tüm köpeklerde diş yapısı bakımından aynıdır. Hepsinde 42 adet diş bulunur. Ayrıca tüm köpeklerin ayaklarında 5 parmak vardır. Gündüz ve gece faal olan köpekler çok iyi yüzmesinin yanında saate 50 km hıza ulaşabilirler.

Kartal Köpek Eğitimi

Köpeklerde Beden Dili

Köpeklerin beden dili köpeği anlamak konusunda oldukça önemlidir. Bu yüzden köpek sahipleri köpeklerin davranışlarının ne anlama geldiğini bilmelidir. Mutlu olan köpek; kuyruğunu hızlı bir şekilde sallar, yerinde duramaz, soluk alış verişi hızlanır, kulaklarının pozisyonu dik konuma gelir. Sakinlik ve huzur içinde olan köpek ise; yalama davranışında bulunur, kulak pozisyonu aşağıya doğru sarkıktır, sırt üstü pozisyona geçebilir. Korkan köpekler; kuyrukları arka bacakları arasında sabit, baş aşağıda, kulakları aşağı pozisyonda ve gözlerini kaçırma gibi davranışlar içine girer.

Köpeklerde İleri İtaat Eğitimi

Köpeklerin ileri itaat eğitimini alması için daha önceden temel itaat eğitimini alması gerekir. İleri itaat eğitiminde ise köpekler tasmasız bir şekilde sahibinin verdiği komutları uygular. Bu noktada köpeğin temel itaat eğitimini doğru bir şekilde alması ileri itaat eğitimini kolaylaştıracaktır. Kişi köpeğe verecek olduğu komutlarda net ve kararlı olmalıdır. Köpek burada kişiyi otoriter olarak görmelidir. Çünkü bu eğitimde köpeği tek kontrol mekanizması köpek sahibi olacaktır. İleri itaat eğitimleri köpeklerde ideal olarak 9 ile 12 aylıkken verilmelidir. İleri itaat eğitimi gel ve bekle komutu haricinde temel itaat eğitimine benzer eğitimlerdir. Bu aşamada köpek tamamen sahibinin sözünü dinler ve yapması gereken davranışları tam olarak kavramış bir şekilde eğitimi bitirir.

Kartal Köpek Eğitimi

Köpek eğitimi konusunda doğru eğitim oldukça önemlidir. Zira kişi köpeğe yanlış bir eğitim vermesi sonucu köpeğin sevgisini ömür boyu tamamen yitirebilir. Bu noktada köpeğe doğru eğitim verilmeli ve bu konuda sabırlı olunmalıdır. Köpeklerde pek çok farklı eğitim aşamaları mevcuttur. Bu eğitimler uzun süreli olsa da köpeklerin yaratılışları gereği üstün bir zekâya sahip olmasından dolayı kolayca yapılır. Köpeklerin öğrenme sistemi ise hareketleri tekrar yaparak olur. Ancak köpek doğru olan davranışı her yaptığında sahibi tarafından mutlaka ödüllendirilmelidir. Böylece köpek yaptığı davranışı aklına kazır. Bunun nedeni yapacağı davranışın sonunda kazanacağı bir ödül olmasındandır. Köpeklere uygulanan bir diğer öğrenme metodu ise şartlı refleksle öğretmedir. Bu metotta kişi köpeğe bir davranış yaptırmadan önce onu bir uyaran yardımıyla şartlaması gerekir.

Örnek olarak bu bir zil ve bir nesne olabilir. Bununla birlikte daha birçok öğrenme metodu vardır. Ancak bu eğitimler uzun süren bir sabır ve doğru bir şekilde verilmelidir. Bu noktada doğru bir köpek eğitimi veren ayrıca güvenilir ve kaliteli bir hizmet sunan Kartal Köpek Eğitimi Merkezi büyük bir fırsat sunuyor. Sahip olduğu uzman eğiticiler ve profesyonel olarak verilen eğitim metotlarıyla Kartal Köpek Eğitimi Merkezi, köpek eğitimi konusunda tercih edilmesi gereken yerlerden biridir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kartal Köpek Eğitimi