köpek

Beykoz Köpek Eğitim Çiftliği

Beykoz, İstanbul’un tarih kokan bir ilçesidir. İlçeyi doğudan Şile, batıdan İstanbul Boğazı, kuzeyden Karadeniz ve güneyden Çekmeköy çevrelemiştir. Bu bölgede ki sanayi kuruluşlarının tarihi Cumhuriyet yıllarına dayanmaktadır. Bugün genellikle işçi kesiminin tercih ettiği bir yerleşim yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Son yıllar da üst gelir seviyesi kesiminden de rağbet görmektedir. İlçe deniz seviyesinden yaklaşık olarak 270 metre yükseklikte bulunur. Engebeli bir araziye sahiptir. Arazi üzerinde Göksu, Riva, Küçüksu dereleri bulunur. İlçe ılıman bir iklime sahiptir. Yazları Akdeniz kadar sıcak olmamakla birlikte Karadeniz kadar da yağış almamaktadır. Beykoz ve çevresi başta kestane, meşe ve gürgen olmak üzere ıhlamur, kayın, fındık ağaçlarından oluşan orman örtüsüyle kaplıdır.

Son yıllarda Beykoz’da gözle görülür biçimde şekilsiz, plansız bir yapılaşma yani çarpık kentleşme görülmektedir. İlçe nüfusunun yaklaşık olarak 1/4 ‘ü gecekondularda yaşamaktadır. Ciddi bir konut açığı bulunmaktadır. Bunun yanında büyük ölçüde eksik olan altyapı çalışmalarına da hız verilmiştir. İlçe nüfusunun büyük bir kısmını, şehir dışından iç göçle gelen vatandaşlar oluşturmuştur. Ne yazık ki ; yaşanan aşırı iç göç beraberinde birçok sorunu da meydana getirmiştir. Bir çok yerde doğal bitki örtüsü yok edilmeye başlanmış ve büyük tahribata uğramıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan engebeli yerleşim yerleri, plansız yapılaşmanın en önemli sebeplerinden biridir. Bunun yanında eski yerleşim yerleri hala kendine has tarzını koruyarak, günümüze kadar gelebilmiştir. Yalıköy, Paşabahçe, Anadolu Hisarı ve Kanlıca bunlardan sadece birkaçıdır

Köpek Nasıl Eğitilir?

Köpekler toplum içinde önemli bir yere sahip hayvanlardır. Köpek sahibi herkes saygıdeğer bir hayvan yetiştirmek ister. Sahibine arkadaşlık eden, adeta onla içli-dışlı olan, çevresine mutluluk aşılayan bir köpeği kim istemez ki? Gerçekten de iyi bir sahip-köpek ilişkisi kurmanın temelinde yatan şu 3 etken unutulmamalıdır. Güven, yardımlaşma ve kişisel sorumluluklar. Her şey bu 3 etkene dayalıdır. Diğer dikkat edilmesi gerekilen hususlar işe şöyledir: Köpeğiniz üzerinde her anda ve her ortamda kontrolün sizde olması gerekir. Bunun yanında onların iç güdü ve dürtülerine göre hareket etmeniz gerekir. Bir de kesinlikle, köpeğinize zarar verecek, onların canını yakacak eski moda tekniklerden uzak durmaktır. İyi bir köpek eğitmeni olmanın yolu bunları göz önünde bulundurmadan geçer. İyi bir köpek eğitmenin bilmesi ve uygulaması gereken diğer maddeler şunlardır: Köpeği küçük yaşta eğitime tabii tutmak. Köpekteki davranış bozukluklarını düzeltmek. Köpeğe itaat eğitimi vermek. Her şeye rağmen, istediğiniz sonucu alamadığınız da Beykoz Köpek Eğitim Çiftliği sizlerin hizmetine koşacaktır.

Beykoz Köpek Eğitim Çiftliği

Beykoz Köpek Eğitim Çiftliği

Köpek eğitimi kendinize ve köpeğinize vereceğiniz en büyük armağandır. Bunun önemini köpek eğitimi almış ve almamış 2 köpeği yan yana gördüğümüzde daha iyi anlarız. Söz dinlemeyen, itaat etmeyen, ortalığı birbirine katan, insanların üzerilerine atlayan, yerli yersiz havlayan ve bunun gibi daha birçok kötü alışkanlığı bulunan bir köpek ne kadar sevimli de olsa bunlara kimse tahammül etmez, etmesi de mümkün değildir zaten. Köpek eğitimi almış bir köpek ise bunların aksine sizin hayatınıza renk katacaktır. Örneğin; sokakta yürürken tasmasını çekiştirmeden yürüyen, size eşlik eden bir köpek hayatınızı ne kadar da kolaylaştırır bir düşünsenize…

Her köpek sahibi köpeğinin iyi huylu, zeki, itaatkar, uysal v. b bir köpek olmasını ister. İşte tüm bunları sağlamanın bir bedeli yani emeği vardır. Başlangıçta istediğiniz sonuçları hemen alamayabilirsiniz ama ne zaman ki emeğinizin karşılığını almaya başladınız işte o zaman hissedeceğiniz haz ve mutluluk paha biçilmez olacaktır. Köpek eğitimi erken başlanması gereken bir süreç olup ne kadar erken başlanılırsa o kadar çabuk verim alacağınız bir süreçtir. Köpeğiniz istemediğiniz davranışlara alışkanlık kazanmadan onu eğitmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Sonuç olarak, köpeğinizi en iyi eğitecek insan siz olabilirsiniz ancak bu her insan köpek eğitebilir anlamına gelmez. Köpek eğitimi verecek olan kişinin köpeğiyle yakından ilgi ve alakadar olması, her şeyden önce sabırlı olması gerekir. Bu niteliklere sahip olmadığını düşünen bireyler köpek eğitemezler.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Beykoz Köpek Eğitim Çiftliği