köpek

Korkak Köpek Eğitimi

Bu makalemizde korkak köpek eğitimi konusunu ele alacağız. Birçoğumuzun beslediği beslemek istediği can dostları (köpekler) ile ilgili sorunları olmuştur. Bunların başında köpeklerin cesur, korkutan, gösterişli olması gerekirken korkak olmalarıdır. Bu sorunun üstesinden nasıl gelinir korkak köpek nasıl eğitilir ve bu korkusu nasıl giderilir gibi sorunların üzerinde duracağız. Barınaktan veya herhangi bir yerden kötü muamele görmüş her şeyden korkan bir köpek sahiplendiniz. Barınakta olan bakıcılar iğne yaparken parazit damlası damlatırken, hap içirirken yapılan kötü muameleler olduğunu görüyoruz. Bu kötü muamele anılarını atarak korkularını yenmesini sağlamanız gerekmektedir. Çekinin ve baskın köpeklere ekstra baskı yapılırsa çekinik köpekler daha korkak baskın köpekler daha fazla baskın korkak olmalarına neden olursunuz.

6 aylık bir köpeğe eğitim adı altında tasma takıp çekiştirmeye eğitim denilemez. Bu şekilde bir metre iple sadece yanınızda zorla yürütmüş olursunuz. Böyle yaklaşımlarla köpeğe eğitim vermeye kalkılırsa sizden daha da uzaklaşma eğilimi gösterecektir. Siz hiç bir şey yokmuş gibi o anki baskıyı stresi görmezden gelerek her hangi bir korkma durumunu bir oyunla bir ödülle kafasını meşgul ederseniz o böyle karşılaştığı her durumda daha fazla mutlu olacak ve korkma eğilimi azalarak ortadan kalkacaktır. Bu eğitimler hemen olacak eğitimler değildir. Bu uygulamaları 2 ila 2 buçuk ay her yaşadığında tekrarlamak gerekmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var köpek eğitimi sabırla başladığı unutulmamalıdır.

Korkak Köpek Eğitimi

Korkak köpek eğitimi nasıl yapılmalı?

Korkak köpekler iyi bir sosyalleşme süreci geçirmedikleri için bu durumda olabilirler. Bunun iyi analiz edilmesi ve köpeğin sosyalleşebileceği ortamlar yaratılarak bu korkunun üzerine yavaşça gidilmelidir. Psikolojide yer alan korkuların üzerine yavaşça gidilerek onlarla bir temas kurarak sistematik duyarsızlaştırma ile bu korkuları ortadan kaldırılabilir. Peki, nasıl sistematik duyarsızlaştırma uygulanabilir. Öncelikle köpeğinize sosyalleşme ortamlarının bulunduğu görüntüler görebileceği uzaklıktan gösterilir. Daha sonra çok sosyal olan hayvanlara yaklaştırılarak onların nasıl oynadığını gösterin. En sonunda onu öyle ortamlara bırakarak bu durumun üstesinden gelmesini sağlayabilirsiniz.

Köpekler neye çok korkak davranış gösteriyorsa yaşadığı o korkaklık anını başka işlerle meşgul ederek korktuğu şeylerin yanından geçmesini ve korkulacak bir şey olmadığını göstermeye çalışabilirsiniz. Köpekler kendi ırklarındaki baskın olan köpeklerden korkabilir, insanlardan korkabilir, bir dilenciden, araçlardan, gürültüden aklınıza gelebilecek her şeyden korkabilir. Tüm bu korkularıyla farkında olmadan yüzleştirerek atlatmasını sağlayabilirsiniz. Köpekler bu korkularından dolayı tek başlarına bırakılmamalıdır. Mutlaka ya sahibi ya da eğitmeni tarafından bu işlemlerden sorumlu olmalıdırlar. Küçük adımlarla pratik eğitimler yaptırın daha sakin ve cesur bir köpeğiniz olsun.

Yanlış Eğitimleri Doğru Eğitimlere Çevirin.

Çoğu köpek sahibinin video izleyip benim köpeğim olsa bunları yapamaz düşüncesine sahiptir. Köpeklerin zihin yapıları çoğunlukla aynıdır. Onları olumsuz davranışlara yönlendiren insanların yani köpek sahiplerinin tavırlarıdır. Köpek sahiplerinin korkak köpek eğitimi için dikkat etmesi gereken çok önemli kavramlar vardır. Bu kavramlar sabır, kararlılık ve sürekliliktir. Eğer bunlar olmadan köpek eğitmeye kalkarsanız daha birinci derste benim köpeğim bir şey öğrenemiyor diye hayıflanmaya başlarsınız. Köpeği beslemek genelde unutulmamaktadır.

Köpeğinizi her beslediğinizde ona 10-15 dakikalık küçük eğitimler için zaman ayırırsanız süreklilik kavramına dikkat etmeye başlamışsınız demektir. Onların korkularıyla başa çıkması için kararlılıkla hangi korkuları yaşadığı üzerine gitmelisiniz. Ve sabır göstererek her korkunun üstesinden gelinebileceğine köpeğinizi inandırmalısınız. O siz ne hissederseniz onu hissedecektir. Eğer lider bir eğitimciyseniz köpeğiniz sizden cesaret alarak bu korkuları yenecektir. Yaptığı her hareketi kendi davranışlarıyla yaptığını ona gösterin. Buna inandığı an artık her şeyi daha kolay yapmaya başlayacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

  • Sinan
    2 yıl önce

    1 yaşında kangal kopegim var başka köpeklerle sadece oynuyor ve onlar tepki gösterdiklerinde kaçıyor .bulunduğu yer köy kapıya gelene havlamıyor bile sadece kulübesine yaklaşana havluyor nasıl sert bi köpek yapabilirim

    yorum beğen
  • Mustafa
    3 yıl önce

    Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürlerimi sunarım ben köy yerinde yaşayan biriyim evimin önüne 6aylık bir köpeyi bırakmışlar hayvan yara bere içinde önüne bir ekmek koyulmuşbırakılmış belliki vicdansızın biri yapmış bunu ben ilçeden geldiğimde baktım bir köpek bavlanmış neyse uzunlafın kısası ben bu hayvanı iyileştirdim ayaklandı lakin şuan bana hiç yanaşmıyor belliki hayvanı çok döğmüşler şimdi benköpeyi kendime nasıl yanaştırabilirim biyere bırakmak istemiyorum yorumu okuyan kardeşlerimden yardım isterim teşekkürler..

    yorum beğen
  • Sıraç
    3 yıl önce

    7 aylık bir evlada sahibim ırkı amerikan Staffordshire köpeğimden her konuda memnunum sadece cesaret yönünden istediğim verimi alamadım bir köpek havladığın da ya saldırdığında hemen siniyor korkuyor bu sorunu nasıl çözeceğinim

    yorum beğen
  • İbrahim
    3 yıl önce

    Merhaba öncelikle yazılarınız için çok teşekkür ediyorum. 2 ay önce 2,5 yaşında ingiliz cocker sahiplendik aşırı sevecen tatlı bir köpek. Fakat evde 2,5 yaşında kızımız var onunla oyun oynamak istediğinde köpek kızımıza hırlıyor yada havlıyordu haliyle kızımız korkuyordu bu durumdan, bende oyun oynarlarken havladığında yada hırladığında köpeğe biraz sert görünüp kızıyordum, gel zaman git zaman köpek benden korkar oldu ve beni görünce hemen bir köşeye pusuyor korku dolu gözlerle bakıyor bana, bu duruma çok üzülüyorum, acaba eski haline dönmesi için benden korkmaması ve aynı neşesine dönmesi için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz lütfen

    yorum beğen

Sıradaki içerik:

Korkak Köpek Eğitimi