köpek

Evde Köpek Eğitimi Fiyatları

Köpeklerin insan hayatındaki önemi dostluklarıyla anılmalarından anlaşılıyor. Karşılıksız olarak beslenen sevgi insanın tüm hayatında yaşadığı en doğal ilişkilerden biridir. Evcil hayvan beslemenin insanlara olan faydaları saymakla bitmezken köpeklerin bu konuda en çok tercih edilen dost olduğu bilinmektedir. Köpek sahibi bir kişi bu sebepten dolayı günlük egzersiz yapmak, sosyal ilişkilerini güçlendirmek ve yalnızlıktan kurutulmak gibi birçok olumlu sonuçla karşılaşır.

Bir köpeğin tüm bakımını üstlenmek onu hayatına dâhil eden insanın sağlığına yararı olduğu kadar manevi bir haz duymasını da sağlar. Evcil hayvan beslemenin çok büyük bir mutluluk olduğu ve stresli yaşama bir destek niteliği taşıdığı biliniyor. Hem çocuklara arkadaş hem de büyüklere dost olabilmekte, bulunduğu evi eğlenceli bir hale getirmektedir. Kurulan sevgi bağı dışında bu sevimli dostlarla bir arada yaşamak için onlarla bir iletişim dili geliştirmek şarttır. Bu iletişim de verilecek doğru eğitimle geliştirilebilir. Dolayısıyla evcil hayvan sahiplerinin aklına eğitim içerikleri ve evde köpek eğitimi fiyatları gelebilir.

Evde Köpek Eğitimi Fiyatları

Köpek Eğitimi Nasıl Olur?

Köpeklerin insan yaşamıyla uyumlu bir şekilde yaşaması ve sahibinin verdiği komutlara uyması verilecek eğitimin doğruluğuna bağlıdır. Bu eğitim, konusunda uzman eğiticiler tarafından alınırsa kısa sürede doğru sonuç elde edilebilir. Oluşturulan davranışın düzenli tekrarları, vücut dili ve sözcüklerle desteklenmesi ancak bu konuda bilgi sahibi eğitmenler tarafında gerçekleştirilebilir. Eğitimler genel olarak evcil hayvan merkezlerinde yapılmakla beraber evcil hayvan sahibinin isteği ile köpeğin yaşam alanında da aynı eğitim verilebilmektedir. Eğitim merkezlerinde belirli bir süre kalan köpeğin istenilen eğitimleri almasının ardından evine döndüğünde davranışları gözlemlenir. Eğitimin hemen ardından öğrendiklerini uygulayan köpekler bir süre sonra rahat ortamında eski alışkanlıklarına dönebilir. Bu gözlemin ardından ikinci bir eğitim için tekrar eğitim merkezine gitmesi gerekiyor. Bu süreç yaşanmasın diye sahibi köpeğinin eğitimini evinde aldırabiliyor.

Hangi Eğitimler Verilir?

Köpeklerin cinsine ve yaşına göre değişiklik gösteren davranışları sağlıklı bir ilişki açısından değiştirmek için bir dizi eğitim verilmektedir. Sahibinin köpeğiyle yaşadığı probleme göre eğitimin içeriği değişmektedir.

Tuvalet Eğitimi

Özellikle belirli bir yaşa gelmiş bir köpek yeni yuvasına gelmiş ise eskiden edindiği alışkanlıkları sürdürmeye devam edecektir. Tuvaletini tutmayı ya da bulunduğu her yere yapmaması gerektiğini öğrenmemiş ise sahibi çok problemli bir sürece girer. Bu eğitimlerde köpeğe tuvalet alışkanlığı kazandırıldıktan sonra köpek tuvaleti geldiğinde dışarı çıkmak istediğini belirten hareketler yapacaktır.

İtaat Eğitimi

Eğer dost edinilen köpek yavru halinden itibaren sahibinin yanında ise; tasmasına alışması, sahibinin yanında nasıl yürümesi gerektiği, taşkın hareketlerin sınırlandırılması gibi konularda çok fazla sorun yaşanıyor. Ayrıca bebekliğinden itibaren tüm alışkanlıkları sahibinden edineceği için temel itaat eğitimi de çok önemlidir. Köpek sahibi kişilerin en fazla yaşadığı sorun köpeğinin itaatsiz davranışlarda bulunmasıdır. Bırak, gel, getir, otur gibi komutlarla köpekle sahibi arasındaki ilişki daha sağlıklı hale gelecektir. Bu komutların doğru bir şekilde öğretilmesi de profesyonel bir eğitimle mümkündür.

Davranış Bozuklukları Eğitimi

Sosyal ortamlarda büyük sorun yaratan davranış bozuklukları giderilmesi acil sorunların başında gelir. Toplum içinde insanların üzerine atlama, ani ve şiddetli ısırma, sürekli havlama ya da aşırı hareketli yapı sahibini zor durumda bırakmakta ve mutluluk veren evcil hayvan besleme durumunu zorlu hale getirmektedir. Davranış bozuklukları genellikle köpek ve sahibi arasındaki iletişim kopukluğundan meydana geldiği için bu tür hareketlerde bulunan köpeğin aslında temel itaat eğitimlerinden yoksun olduğu görülmektedir.

Evde Köpek Eğitimi Fiyatları

Tüm bu eğitimlerin ardından akla gelen ilk soru fiyatıdır. Evde köpek eğitimi fiyatları hakkında alınacak cevap aslında köpeğin durumu ve eğitimin içeriğine bağlıdır. Birçok eğitim çiftliği verdiği eğitimin kalitesine göre farklı fiyatlar verebilir. Çok büyük bütçeler gerektirmeyen eğitimlerin en önemli kısmı sonucunda var olan sorunun giderilmiş olmasıdır. Her şehirde bulunabilen çiftliklerden her bütçeye uygun ve sonuç odaklı bir eğitim bulunabilir.

 

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Evde Köpek Eğitimi Fiyatları