köpek

Malamut Köpek Eğitimi

Malamut köpeği, Alaska malamutu ya da Alaska kurdu olarak da geçmektedir. Malamut köpeği Husky köpeği ile çok karıştırılır. Bu iki köpek ayrı ırklardır. Aralarındaki tek fark kilo farkıdır. Malamut köpeği daha ağır yapıya sahiptir. Malamut köpeklerinin kulakları ayrıktır ve kafasına göre çok küçüktür. Malamut köpekleri kaslı oldukları için kurt köpeklerine de çok benzer. Malamut köpekleri yük çekmek için kullanılmıştır ve bu köpekler daha ağır yük çekerler. Malamut ve Husky her ne kadar birbirlerine benzese de aralarındaki farkı ayırt etmek için birçok özellik bulunur. Malamutun kuyruğu yukarıya doğru kıvrımlı, Husky köpeğinin ise aşağıya doğru kıvrımlı bir şekildedir. Malamutlar, Alaska bölgesinde yetişmiş bir ırktır. Malamutlar güçlü yapıları sayesinde Alaska’da kızakları çekmek için kullanılır. Bu özelliği sayesinde işçi köpeği sınıfına girmiştir. Bu köpekler kızak çekme işi yapsalar da çok sevecen ve insanlarla iletişimleri iyi olduğundan evde de beslenebilir.

Malamut Köpeklerinin Özellikleri

Malamut Köpek Eğitimi

Malamut köpeklerinin kilosu ve boyu, erkeklerde 39 kilo- 64cm, dişilerde ise 34 kilo-59cm’dir. Tüyleri iki katmandan oluşur. İçteki tüyleri yumuşak, dışındaki tüyler ise daha serttir. Kuyrukları da tüylü ve yukardadır. Geniş yapıda ve tüylüdür. Gözleri kahverengi ve ovaldir. Renkleri siyah, beyaz ya da gri olabilir. Malamut köpekleri bu renklerde oldukları için kurda benzerler. Malamutlar, evde beslenilebilen ve fazla havlamadıkları için, çok hareket ihtiyacı duymadıkları için evde beslenebilir. Evde bakılması uygundur ama dışarıda gezdirilmeye ihtiyaç duyarlar, çünkü çok aktif hayvanlardır. Ömürleri 10 ila 12 yıl arasındadır. Aslında 8 yıldır ama çok iyi bakılırsa 10-12 yılı bulur. Alaska kökenli oldukları için soğuğa dayanıklı hayvanlardır. Sıcağa da dayanabilirler ama sıcakta su kaybettiklerinden dolayı önlerinde su bulundurulmalıdır. Tüyleri yılda 2 kere yenilenir. Yıkanmaları tavsiye edilmez, bu yüzden tüylerinin bakımı çok iyi yapılmalıdır.

Malamut Köpek Eğitimi

Malamut köpekleri, kuzu eti ve sebze ağırlıklı beslenmeye uygundur. Tavuk eti ve hindi etine alerjileri olabilir. Çok zeki, akıllı hayvanlardır. İşçi köpeği de olsa da çok iyi dövüşürler. Yalnız kalmaktan hemen sıkılırlar ve satın alırken iki tane almak gerekir. Malamut köpek eğitimi çok önemlidir ve çok iyi bir şekilde yapılmalıdır. Özgürlüklerine düşkün bir hayvandır. Eğer güzel bir eğitim verilmez ise kendi başlarına her şeyi yapabilme yeteneğine sahiptirler. Malamut köpeklerine çok küçük yaşlarda eğitim verilmelidir. Birçok özellikleri sayesinde malamut köpek eğitimi zor olabilir. Malamut köpeklerinin eğitimini en iyi şekilde olması için bir profesyonel bir eğitmenden yardım almak gerekir. Malamut köpekleri, insanlarla çok iyi geçinir ama çocuklardan utanırlar ve çekinirler. Ama çocuklara alıştıktan sonra oyun oynarlarken çocuklara sert olmayan hareketlerle ısırıp çocukları korkutabilirler. Bu yüzden çocuklarla yalnız bırakmamak gerekir. Çocuklarla oynuyorlarsa eğer, yetişkin gözetiminde oynamalarına izin verilmelidir. Bu yüzden çocuklarla oynamaları önerilmez. Bu köpekler sadece iyi bir eğitim alarak koruma köpeği ya da bekçi olabilir.

Malamut Köpeklerinin Bakımı

Malamut köpek eğitimi çok önemlidir ve bunun yanı sıra bakımı da çok önemlidir. Malamutlar çok sık tüylere sahip oldukları için haftada 2-3 kez fırçalanmalıdır. Malamut köpekleri tüy döken bir köpektir, yıkanması gerekmez, çok kirlenirlerse ve yıkanmaya ihtiyaç duyduklarında özel şampuanları vardır, bununla yıkanabilir. Malamut köpeklerinin kokusu yoktur ve temiz hayvanlardır. Malamutların geniş bir bahçede beslenilmesi uygundur. Çok aktif hareket ederler. Apartmanda yetişmeleri uygun değildir, bu köpekler bahçeli bir evde besleniyorsa yüksek bir çit yapılmalıdır. Bu köpeklerin kazma yeteneği olduğu için çok dikkatli çit örmek gerekir. Kendilerine ait bir alanda gezmek, onlar için çok sevindiricidir.

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Malamut Köpek Eğitimi